The Little King

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 7, 2010

Tak sabar nak Raya...

Aidilfitri tahun ini..

1. Baju raya kitorang sume tempah. Tahun ni sedondon kaler purple. Rayyan tersipu2 malu bile dia try baju dia coz sume orang puji hensem. Yang peliknya, baju yang i tempah ukur badan tailor tu jahit nampak besar lak. Dahla, lengan dia panjang. Tapi, nenek i n makcik2 i hantar kat dia sume xde komplen. I memang xsesuai tempah baju kot. Baju beli dah siap lagi fit. Takpe, dia cakap kalau besar lepas raya hantar balik alter. I no hal. Silap2 xhantar sebab masa raya mesti makan xhengat nye..

2. Kasut raya xbeli lagi. Susah gak nak cari kasut cantik tapi heels xtinggi sangat. Tak larat nak kejar or dukung Rayyan pakai heels. Lagipun, akak ni terkenal sebagai 'Orang yang rajin jatuh kat tempat awam'. Contohnya..

- Jatuh kat dewan makan kat sekolah dulu. Tu pun kat tepi dewan tu je. Tapi bunyi dia memang satu dewan bole dengar..

- Jatuh kat 'ma-plair' Bangsar dulu. Konon2 control cun. Sekali amik ko terpelecok kasut sangkut kat tutup parit..

- Jatuh kat depan umah sedara raya 2 tahun lepas depan sepupu2. Nasib baik dorg lg muda so tahan ketawa la. Albir dah terguling2 dah gelakkan i..

- Last but not least, jatuh kat jejantas Puduraya. Masa tu memang i mengaku salah i. Jalan belakang cikgu laki ni, pastu dalam hati ngumpat2 cikgu tu coz cikgu tu perasan dia hensem. Skali nak turun tangga boleh jatuh sampai cikgu tu kena tolong angkat. Yang bestnye, ada pulak pakcik kat situ bole cakap "Oh, memang selalu orang jatuh kat sini".. Tu memang malu tahap gaban laa..

Aritu crocs ada buat warehouse sale. Gile berbaloi coz kasut Rayyan rm40 je. Terus borong 2 for each size sampai dia besar. Budak tu memang suke pakai crocs. Yang xbest, bole dia panggil crocs tu selipar! Pastu penah la gak belikan dia kasut ala2 crocs tapi imitation. Baru 2,3 jam pakai dah melecet. Budak ni memang xbole pakai imitation.. 

3. The thing to look forward to this year is our family gathering my father's side. Arwah ayah dah meninggal masa i Form 5 so raya memang dah tak balik belah sana. This year, they are planning to gather on 2nd raya. Besar-besaran siap bukak khemah n makan2 lg. Best2!! So plan tahun ni tukar sikit. Tapi yang penting dapat balik raya. Yoohoo!!

4. Tahun ni tak tukar duit raya coz rupa2nya duit raya 3 tahun lepas ada lagi. Baru sedar kewujudannya masa kemas2 aritu. So tahun ni save budget sikit. Tapi still banyak jugak habis coz i bagi bukan je kat anak buah tapi kat sepupu yang xkeje lagi. Total dalam dekat 40 orang. Banyak kan..

5. Last but not least, nak wish all of u 'SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTRI & MAAF ZAHIR BATIN'.. BERHATI2 DI JALAN RAYA & LOVE U ALL..


5 comments:

Iirakuu Miiraii said...

Gila lah! update blog...
I bace pon ala2 nak cepat coz all in bullet points.

selamat hari raye, maaf zahir dan batin.

My family also sedondon this year. color theme - purple jugak!

wanita biasa said...

1.family aku tak sedondon laa.
2.tak sabar nak raya ,, posa kau penuh ke.???
3. aku tahu cikgu yaseer. dulu kat toilet girls, ada tulis 'yasser macam bagus' hahah.
4.aku pun pernah jatuh depan planet hollywood masa tengah dating lak tu..
5. aku beli flat kat vincci rm47.70 je babe. first time beli flat ni

byk tak aku komen? haha

evamy said...

Ezra, nak buat point form jugak la:

1. Baju besar ke orang nya dah kecik? Mak citer rayyan pakai songkok saiz 20 1/2 eh? Gila besor..
2. Masa peristiwa jatuh kat depan rumah tok nyang tu, sbenarnya kazen2 kat dalam rumah pakat gelak ramai2 bila saksi2 yg nmpk citer kat kitorang sumer, hehe..
3. Rugi kak eva tak dpt nak join balik Lenga sekali. Nanti kirim salam semua kat kampung ya. Cakap kat albir tak sempat la nak buat video salam perantauan tu, director mogok sbb gaji ciput.
4. Nak angpow! Kita pun tak keja lagi kannnn :P
5. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin & salam sayang daripada insan yg jauh di sini.. (lol, emo jap)

nurul apiesh said...

ezra...
selamat hari raya..
blk umah albir, singgah umah aku eh..
nak jugak menatap kehenseman si rayyan...;-)
eh..aku pon sedondon gak..kaler hijooo

Azrey Rozie Eiman said...

selamat ari raya, Ezra!

Photo of the day

Photo of the day
The Heaven's Gate